Tie, kurie patys planuojasi mitybos programas, turėtų užduoti sau keletą labai paprastų klausimų:
1. Kokį maistą laikau pilnaverčiu?
2. Kokie produktai, mano manymu, yra svarbiausi ir turėtų sudaryti 60 proc. raciono?
3. Ar visas suvalgytas maistas pasisavinamas maksimaliai?
4. Kuo pakeisti tas medžiagas, kurių nesisavina ar negauna organizmas?
5. Kodėl mano organizmui netinka kai kurie produktai? (Atsakymas lemia tai, kiek turi būti suvalgoma maisto.)
6. Ar vienodai svarbus kiekvienas iš valgymų? (Ar tikrai tinka taisyklė, kuria naudojasi 99 proc. žmonių?)
7. Kodėl aš noriu saldumynų?
8. Jei aš sportuoju individualiai, kiek turiu valgyti prieš ir po sporto?
9. Koks mano tikslas? Siekiu ilgalaikio poveikio ar staigaus ir greito efekto?
10. Kodėl man reikia dietos? Ar tikrai ji turi būti tokia, kokią įsivaizduoju aš pats?
Galiu vardyti daugiau klausimų, bet šie yra pagrindiniai. Atsakymai lemia jūsų maisto pasirinkimo kryptį ir tai, kiek ilgai gebėsite save įtikinti, jog šis maistas tikrai jums tinka.
Linkėjimai!