Kalorijų skaičiuoklė

Maisto asortimentas:
Apdorojimas:
Ingredientas:
Kiekis: g/ml

Kefyras

Kefyras – vienas naudingiausių pieno produktų, turintis unikalių medžiagų ir elementų. Štai kodėl jis taip dažnai naudojamas įvairiose dietose. 
Pristatau jums keletą populiarių variantų. „Kefyro dienas“ rekomenduojama derinti su mitybos programa kas 3 savaites.
Pirmas variantas. Kefyras ir nieko daugiau.
Per dieną galima 1–1,5 litro kefyro. Nurodytą kiekį išgerti per 5–6 kartus. Trukmė – ne daugiau kaip 3 dienos.
Antras variantas.
Kefyras, vaisiai arba daržovės. Tai pat 1–1,5 litro kefyro ir 0,5–1 kg vaisių ar daržovių per dieną. Susilaikyti nuo citrusinių vaisių, nes kefyras su šiais vaisiais – ne visiems tinkamas derinys. Trukmė – 5–6 dienos.
Populiariausias ir, mano galva, optimaliausias variantas:
1 diena – 1–5 virtos bulvės, 1,5 litro kefyro.
2 diena – 100 g virtos vištienos, 1,5 litro kefyro.
3 diena – 100 g virtos mėsos, 1,5 litro kefyro.
4 diena – 100 g virtos žuvies, 1,5 litro kefyro.
5 diena – vaisių ir daržovių (išskyrus bananus bei vynuoges), 1,5 litro kefyro.
6 diena – tik kefyras.
Visi patiekalai turi būti virti, juos valgyti be druskos ir cukraus. Kefyras neturi būti liesas. 
Pastaba: ekspertai mano, kad šie trys variantai tinka organizmui tik tuomet, kai yra derinami su tinkama mitybos programa. 
Komentaras: suprantama, kad tokios dietos netinka visiems. Todėl prieš pradedant bandyti ir taikyti sau, reikia pasitarti su specialistu, kuris jums sudaro mitybos programą. Mano galva, tai būdas daugumai susitvarkyti žarnyno motoriką ir pagerinti bendrus virškinimo procesus.

sportoKODAS vadovas

Vitalijus Smackis

Kilti į viršų