1. Skaičiavimas? Taip, skaičiavimas padeda kontroliuoti – pažaboti svorį.

2. Produktų, kurie veikia anaboliniu būdu, atsisakymas? Taip. Išskirkime pieno gaminius.

3. Atsisakyti saldumynų? Taip, tai vienas iš pagrindinių produktų, kurio neturi būti mityboje, metant nereikalingus kilogramus.

 4. Prieskoniai ir padažai? Taip, prieskoniai, kuriuose nėra daug natūralių žolelių, kurie turi elementų skoniui stimuliuoti.

5. Gazuoti ir dažyti gėrimai? Be abejo, tai vienas iš iškreipto vandens santykio su cukrumi elementas.

6. Miltiniai patiekalai? Miltai veikia kaip klijai, cementas, jis turi būti eliminuotas, bent iš dalies.

 

7. Stiprieji alkoholiniai gėrimai? Jie organizme veikia kaip moduliatorius, trukdo visiems organizme vykstantiems pusiausvyros palaikymo procesams.

 

8. Vandens stoka? Net nekyla abejonių, jog be vandens organizme procesai vyksta neefektyviai.

O dabar susidėliokime paprastai.

Visi pateikti dirgikliai nėra dirgikliai, jei juos kontroliuoji. Ką reiškia kontroliuoti? Atimkite iš organizmo vieną, savo galva, netinkantį elementą, ir organizmas išprovokuos pasiimti kitokiu būdu. Kur tai veda? Veda atgal į pradžią. Kontrolė – duokime organizmui blogio tik tiek, kad mažas kiekis neturėtų neigiamos įtakos organizmui, ir taip išvengsite maisto streso.

Blogas produktas, kuris laikomas provokatoriumi, deriniuose su produktais, kurie neutralizuoja ar blokuoja jų poveikį, taps produktu, duodančiu teigiamą poveikį organizmo medžiagų apykaitai. Kaip tai vyksta? Daugelis žino, jog kiekvienas produktas turi savo šarmines ar rūgštines savybes, kaip ir skrandžio sultys organizme. Tik reikia nepamiršti, jog šarmas, patekęs vienas, skrandyje gali ir dažnai tampa rūgštinių savybių turinčiu elementu – tai virškinimo pradmenys.

Kalorijų skaičiavimas, medžiagų derinimas, rekomenduojami santykiai nėra tikslu. Kodėl? Pirma, kas antras nežino savo virškinimo sistemos ph, antra, niekam nekyla minčių paanalizuoti, koks santykis yra maksimalus jų organizmui, o ne bendrai nurodytų rekomendacijų lentelėse. Turėtų būti rašoma taip: apytiksliai žmogui reikia, prie tokios ar kitokios organizmo būsenos. O būsenų labai daug – kas dieną iki 1000 skirtingų dirgiklių. Dirgiklio dydis – šuolis pakoreguoja ir jums lentelėje rekomenduojamą santykį ne visam laikui, o kai kuriam laikui, gal net tik keletui valandų ar dienų. Dirgikliai jūsų standartą išbalansuoja. Kur link kreipiu? Maisto derinimas, santykis turi būti lankstus. Kaip tai padaryti? Išmokti pažinti organizmą, savijautą, rytinę būseną, žinoti reakciją į stresą, kokiu būdu organizmas tai priima, per kiek laiko organizmas persijungia ir vėl atsistato. Ar tai svarbu? Kiek tai svarbu? Medžiagų stoka veda prie kompensacijos, kuri bus, kai susirgsite ar nusilpsite nuo krūvio, klimato pakitimo ir t. t.

Visi išvardinti dirgikliai nėra dirgikliai, jei jie kontroliuojami. Dirgiklis, nekontroliuojamas skaičiavimas ir rekomendacijų taikymas veda atgal ir palieka užburtame skaičiavimų rate. Ilgainiui baisu kažką papildomai suvalgyti, nes organizmas neadekvačiai reaguoja į kitokį produktą. Vandens ar riebalų šuolis į viršų po tokio derinio veda ne į priekį, o grąžina atgal į ratą, kuriame jaučiatės saugūs, suskaičiavę rekomenduojamas svoriui, amžiui ir užimtumui kalorijas. Ir kaip gyvename? Skurdžiai besimaitindami, save kontroliuodami. Gal tau tai ir tinka dabar, bet taip visad, ir ateity?

Paklauskime kitaip.

Kas gali lemti svorio mažėjimą ir kiek ilgai tai veikia? 

Man 41 metai, aš 20 metų sveriu tiek pat. Ar tai blogai? Ne, tai rodo, kad medžiagų apykaita išlaikoma maksimaliai stabili. Kaip man tai pavyksta? Gal aš kažko atsisakiau? Aš tiesiog pasirinkau produktų pusiausvyrą.

Rekomenduoju išlaikyti savo racione produktų maksimumą, su atitinkamu savijautos, virškinimo, poilsio, sporto režimo analizavimu, ir jausitės bei atrodysite taip, kaip jums norisi.

 

 

Esu žmogus, kuris analizuoja cheminius procesus žmogaus organizme jau daugiau kaip 12 metų.

Padedu žmonėms pasiekti sveikatos pagerėjimo nenaudojant cheminių ar stipriai veikiančių vaistų.

Mitybos sureguliavimo dėka, padedu žmonėms jaustis puikiai, energingai, bei mėgautis sveikata ir energija.

Maisto papildų, sudėtinių medžiagų poveikio organizmui analizavimas padeda sukauptas žinias taikyti ir padėti žmonėms, turinčių medžiagų apykaitos nukrypimų.

Taikau judesio korekcijos pratimus žmonėms, turintiems sąnarių, nugaros skausmus.

Kas mums ateina į pagalbą, kai esame persirgę ligomis, neleidžiančiomis laisvai rinktis mėgstamus produktus, kurių vis tik norisi? Pirmieji žingsniai, prisidedantys prie produktų pasirinkimo įvairovės, – kepenų hepaprotektorių įsivedimas į kasdienį racioną. Ir čia puikiai tinka MARGAINIO ALIEJUS. Jis dedamas į salotas ar į rytines košes. Šis aliejus prisideda prie kepenų funkcijos pagyvėjimo. Taip maitinantis 3 savaites, pastebimas aktyvesnis virškinimas, lengvumo pojūtis pavalgius sunkesnį maistą, pieno produktų, ilgai besisavinančių baltymų, tokių kaip kiaušiniai. Tai leidžia pamažu susigrąžinti ar retkarčiais papildyti savo racioną produktais, kurie jums keldavo diskomfortą pavalgius. Margainį papildžius šalavijų sėklų aliejumi, produktas ne tik padės pakelti medžiagų apykaitos procesus į aukštesnį lygį, bet ir palengvins žarnynui darbą, pagerės skrandžio motorika, lengviau šalinsis nesuvirškinto maisto dalelės. Farmacijoje tikrasis margainis vertinamas dėl cheminės medžiagos silimarino, kuris saugo kepenis ir gerina jų veiklą. Antioksidantų turtingas silimarinas padeda nuo įvairaus pobūdžio apsinuodijimų, ūmių ir lėtinių ligų bei įvairių stadijų kepenų cirozės. Kepenys – vienas iš svarbiausių žmogaus kūno organų. Jos neutralizuoja, filtruoja nuodingas, į organizmą patekusias medžiagas, valo organizmą ir apsaugo ne tik nuo apsinuodijimo, bet ir nuo sveikatai pavojingų ligų. Nors sveikų kepenų ląstelės atsinaujina gana greitai, bet ilgainiui regeneraciniai procesai gali susilpnėti. Hepatocitai, pagrindinės kepenų ląstelės, gali dalytis ribotą kiekį kartų, tai reiškia, kad kada nors jos iš viso nustos tai daryti. Tada gali padėti silimarinas. Jis iš dalies perima hepatocitų ląstelių veiklą, apsaugo kepenis nuo pažeidimų, padeda šalinti toksinus ir skatina regeneraciją. Tikrasis margainis taip pat naudojamas gydyti venų varikozei, artritui, tulžies pūslės akmenligei, kepenų ligoms, apsinuodijimui (taip pat ir alkoholiu), diabetui ir net malšinti dantų skausmą. Vaistinis augalas dažnai rekomenduojamas po radiacijos ir chemoterapijos procedūrų. Tik 2–3 šaukštai per dieną kas 3–4 val. kartu su sočiais valgymais, ir jūsų savijauta bus puiki, medžiagų apykaita – aktyvi.

Varškė yra vertingas baltymų šaltinis, jų randama iki 16,5%.100gr. Pagrindinis varškės baltymas yra kazeinas, kurio sudėtyje yra esminių aminorūgščių:
Tripofanas yra esminė amino rūgštis, kurios organizme nesigamina, todėl būtinai turime gauti su maistu. Triptofanas naudojamas daugelio organizmui būtinų medžiagų sintezei. Iš triptofano organizmas pasigamina neuromediatorių serotoniną ir miego hormoną melatoniną.
Serotoninas reguliuoja smegenų impulsus, nuo kurio priklauso miego kokybė, atsipalaidavimas, nuotaika bei apetitas.
Lizinas tai esminė amino rūgštis, kurios organizmas negali sintezuoti, todėl lizino būtina gauti su maistu. Lizinas reikalingas normaliam augimui ir daugeliui medžiagų apykaitos prosesų, kurių metu lizinas verčiamas karnitinu, gliutamatu, dalyvauja baltymų, fermentų, hormonų, anitikūnių sintezėje. Kartu su vitaminu C ir geležimi, lizinas formuoja kolageną, kuris yra kaulų, odos ir kitų
jungiamųjų audinių sudėtinė dalis)
Metioninas( yra sieros šaltinis daugeliui organizme vykstančių metabolinių reakcijų.Siera panaudojama jungiamojo audinio sintezei, gliuzaminoglikanų, formuojančių kremzlę struktūrai, plaukų folikulams. Siera skatina lecitino sintezę kepenyse. Metioninas priklauso
lipotropinėms medžiagoms (kaip ir cholinas, inozitolis bei betainas). Jo reikia normaliam augimui palaikyti.
Geriausia varškėje KAZEINO pasisavinimo forma yra tada, kai ji gaminama( iš šviežio pieno) Šiluminio paruošimo metu kazeino drebučiai sutankėja, dėl to varškė sunkiau įsisavinama. Kad varškė būtų geriau įsisavinama, ją reikėtų pertrinti ir valgyti su lengvai
įsisavinamais angliavandeniais.
Taip pat varškėje yra;
65 –
80% vandens,
100 g Ca, 217 mg/
100 g P, 155 mg/
100 g K, 44
mg/
100 g Na, 0,3 mg/
100 g Fe.
Taip pat gausu ir vitaminų:
A, B, PP, C.
Riebalų liesoje varškėje yra 0,6 %, riebioje –18%. Varškėje esanti pieno rūgštis yra biologiškai aktyvi ir reguliuoja skrandžio mikrofloros sudėtį.
Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis,sergant hepatitu, kepenų ciroze, sutrikus tulžies išsiskyrimui ir kasos
veiklai.
Rekomenduojama valgyti vadinamąją prėską varškę, ji „kovoja“ su rūgštimi. Tokia varškė gaminama ne iš rūgpienio,o iš šviežio pieno. Jį užvirinus, įdedama kalcio druskų arba įpilama 3 proc. acto. Tokią varškę galima pagaminti ir namų sąlygomis. Į 1,5 l ką tik užvirinto pieno reikia įpilti 0,5 l kefyro, atvėsinti ir perpilti per sietelį. Naudinga ne tik susidariusi varškė, bet ir išrūgos – jose gausu kalcio.

Kilti į viršų